Cabinet Craiova
Str. Mareşal Alexandru Averescu Bl. D16, Sc. 1, Ap. 4
Cabinet Bucureşti
Bvd. Hristo Botev, nr.7
zona Univesitate

Tratamente dentare

Facute cu atentie si grija

Consideram ca prevenirea problemelor dentare este extrem de importanta si incurajam toti pacientii nostri sa vina regulat la control pentru a-si asigura sanatatea orala si pentru a ne ajuta sa identificam din timp potentialele probleme, chiar inainte sa apara.

In clinica White Dental prima consultatie dentara, respectiv planul de tratament sunt gratuite!

Tratamente la microscop

Tratamentul la microscop garanteaza curatarea si sigilarea perfecte.

Avantaje:

 • Diagnostic precis.
 • Interventia endodontică sub microscop poate face diferenta intre salvarea si extractia dintelui.
 • Tratarea corecta si completa a canalelor si cariilor.

Igiena dentara

Este recomandat pentru copii sa se mearga la dentist impreuna cu parintii lor cat mai devreme posibil. Ar trebui sa existe vizite regulate in functie de recomandarea medicului dentist (o data la 6 luni pentru pacientii fara probleme deosebite de sanatate orala). Este important ca cei mici sa fie invatati sa aiba grija de dintii lor de la o varsta frageda pentru a avea gingii si dinti sanatosi atunci cand sunt adulti.

In clinica White Dental avem grija de toti membrii familiei, iar pentru copii ne straduim sa le transformam vizita la dentist intr-o experienta cat mai relaxata si comfortabila.

Igienizarea presupune:

 • detartraj care se face cu ultrasunete, astfel incat nu exista pericolul afectarii smaltului sau cementului radicular
 • periaj profesional cu paste ce netezesc suprafetele detartrate
 • decontaminarea santurilor gingivale cu laserul EPIC™ BIOLASE, ce curata gingiile "pe interior".

Obturatii coronare (Plombe)

In clinica White Dental avem expertiza si metodele necesare pentru prepararea de obturatii durabile si potrivite din punct de vedere estetic. Atat curatarea cariilor, cat si realizarea plombelor se fac sub magnificatia microscopului. In felul acesta suntem siguri ca totul se curata si se sigileaza perfect.

Coroane dentare
Ce reprezinta o coroana dentara?

Coroanele reprezinta o metoda ideala de a reconstrui dintii care s-au rupt sau au fost slabiti de catre carii sau plombe foarte mari. Coroana se potriveste peste partea buna ramasa din dinte, facandu-l astfel mai puternic si dandu-i forma si conturul unui dinte obisnuit.

In ce cazuri am nevoie de coroana dentara?

Iata unele dintre cazurile in care se poate aplica o coroana dentara:

 • Structura dintelui a fost slabita de o plomba foarte mare.
 • Dantura contine plombe decolorate si dorim sa imbunatatim aspectul estetic al dintelui.
 • Ai o plomba de canal care are nevoie de o coroana pentru protectie.
 • Ai avut un accident si ti-ai spart/sectionat un dinte.
 • Atunci cand este nevoie de a sustine cu fermitate o punte sau o proteza.
Din ce sunt facute coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt facute dintr-o varietate de materiale si in fiecare an apar materiale noi.

In prezent in cabinetul nostru exista doua variante disponibile:

 • Coroane metalo-ceramice la care ceramica este arsa pe un suport de aliaje metalice.
 • Coroane de ceramica pe suport de zirconiu care au un aspect estetic superior deoarece suportul de zirconiu permite o transparenta crescuta.
Cum se pregateste dintele pentru coroana dentara?

Dentistul va prepara dintele in forma ideala pentru coroana. Asta inseamna inlaturarea suprafetei externe si pregatirea miezului dintelui. Suprafata din dinte care va fi inlaturata va fi de aceeasi grosime cu coroana ce urmeaza sa fie pusa. Odata ce dintele este gata modelat, dentistul va lua o amprenta a dintelui prepatat, una pe maxilarul opus si alta pentru a marca zona de muscatura a maxilarului. Tehnicianul va folosi aceste informatii pentru a face coroana.

Cine face coroana?

Amprentele sunt trimise la tehnicianul dentar care va face coroana. Se vor face modele ale maxilarelor impreuna cu coroana dentara pentru a fi siguri ca aceasta se potriveste perfect.

Doare prepararea dintelui pentru coroana?

Nu. Se face anestezie locala si veti simti prepararea coroanei la fel ca la plombe. Daca dintele nu are nerv atunci este posibil sa nu fie nevoie de anestezie.

Care este durabilitatea unei coroane?

Viata unei coroana depinde de ingrijirea dintilor precum si de alte aspecte specifice oricarui pacient. Coroana in sine nu se poate caria dar aceasta se poate instala la marginile dintre coroana si dinte. Este foarte important sa curatam coroana ca orice alt dinte. Daca ai grija de dintii tai, o coroana poate dura multi ani de zile - dupa caz, iti putem spune in cabinet perioada.

Cum se fixeaza coroana pe dinte?

Odata ce plasamentul si aspectul coroanei a fost verificat impreuna cu pacientul, aceasta se cimenteaza cu ciment special dentar. Cimentul formeaza o legatura ferma dintre coroana si dinte.

Voi simti coroana diferit fata de restul dintilor?

Coroana va avea o forma foarte apropiata de forma initiala/ideala a dintelui pe care este fixata. La inceput s-ar putea sa aveti o senzatie ca este ceva diferit acolo, dar in cateva zile va veti obisnui si nu veti simti nici o diferenta. In cabinet ne asiguram ca forma coroanei este ideala si buna pentru masticatie. Daca este nevoie de ajustari, acestea se fac pe loc.

Punti

De ce ar trebui sa inlocuiesc un dinte lipsa?

Aspectul este unul dintre motive, insa poate mai important este ca sunt afectati dintii din vecinatate punandu-se presiune mai mare pe ei. O lipsa a unui dinte inseamna ca muscatura ta este afectata iar in timp dintii din vecinatate se vor inclina si vor modifica felul in care vei musca pe viitor. Lipsa dintelui mai poate duce la acumularea mancarii in zona respectiva si acest lucru poate cauza carii si gingii inflamate.

Albire dinti

Cum actioneaza albirea dintilor?

Albirea dintilor este un procedeu ce poate fi foarte eficient in imbunatatirea culorii dintilor facandu-i mai stralucitori.

Ce implica procedura de albire?

Pe dinti se aplica produsul de albire, care este activat chimic sau cu ajutorul laserului. Ingredientul activ din produsul de albire este de obicei peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida. Daca dintele a suferit inainte un tratament de canal care continea inainte nervul dintelui, acesta este posibil sa fie redeschis pentru introducerea produsului de albire.

In cabinet avem 2 metode de albire:

 • cu initiere chimica cu gelul Oplascence Quick PF 45%
 • cu activare laser cu gelul Laserwhite 20 - vezi albire laser

In primul caz este nevoie de 2-3 vizite la dentist. Doamna doctor va lua mulaje dupa dintii tai la prima intalnire. Materialul pentru albire se aplica in maximum 2 sedinte de cate 1 ora, la distanta de 3 zile in gutiere.

Avantaje:

 • metoda oferă protecția gingiilor și a mucoaselor labiale (buze) și jugale (obraji);
 • tratamentul este realizat sub controlul medicului sau al asistentului de profilaxie
 • aceasta procedura are un cost mai redus

Dezavantaje:

 • procentul ridicat de H202 crește posibilitatea apariției sensibilității dentare, ce durează maxim 24-48 de ore
 • durata efectului este cea mai redusă, aceasta încadrându-se într-un interval de 6 și 12 luni.

Pretul total al procedurii este de 700 lei.

Implanturi

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale confectionate din titan si sunt menite a inlocui dintii extrasi. Ele se introduc in osul maxilar dupa ce se creaza un lacas cu ajutorul unor freze de os. Dupa aceeea trebuie asteptat 4-6 luni pentru a putea fi puse in functie sau se pot incarca imediat, daca stabilitatea primara este corespunzatoare.

Dupa cele 4-6 luni se descopera implantul, se pune bontul protetic si coroana provizorie sau definitiva, dupa caz.

In multe situatii grosimea si inaltimea osului maxilar sunt insuficiente si ele trebuiesc augmentate. Astfel, cu ajutorul unor biomateriale (os artificial si membrana) se face cresterea dimensiunilor osului, fie inainte de implant, fie concomitent cu implantarea. Aceste biomateriale sunt foarte diverse si au indicatiile lor specifice.Ele se pot combina cu osul pacientului pentru a creste gradul de integrare. De obicei, timpul de asteptare pana la descoperirea implanturilor creste pana la 9 luni.

De asemenea, in unele cazuri, la maxilarul superior este nevoie de ridicarea membranei sinusale (sinus lift) pentru a permite inserarea in siguranta a implanturilor. Aceasta este una dintre cele mai predictibile proceduri chirurgicale daca este efectuata corect si presupune si ea adugarea de biomateriale . Timpul de asteptare pana la descoperirea implanturilor este si de aceasta data de 9 luni.

Cazuri

 1. caz regenerare osoasa si implanturi
 2. caz chirurgie plastica muco-gingivala